«ده نکته در خصوص انتخابات دوم اسفند ١٣٩٨»
اسفند ۳, ۱۳۹۸
از فردای انتخابات با همدلی تلاش کنیم برای «برقراری عدالتِ حقیقی»، «شنیدن صحبتها و دغدغههای معترضین و حل مسائل آنها»، «کاهش فساد و بیعدالتی»، «تقویت سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی»، «حذف تعارض منافع»، «اصلاح ساختار اقتصادی رانتزا»، «تحقق پاسخگویی و شفافیت»، «اصلاح محدودیتهای رسانهها»، «حل بحران کارآمدی مدیران» و «رفع دغدغههای به حق معیشتی مردم»

این متن را در حالی که به دقایق پایانی رای گیری نزدیک میشویم، منتشر میکنم و در شرایطی این نکات را مطرح میکنم که نتایج انتخابات مشخص نشده و از وضعیت آرا اطلاعاتی در دست نیست.
اول. انتخابات عرصه حضور اصلاحطلبانه در صحنه است و نمیتوانستیم نسبت به تشکیل مجلس شورای اسلامی بیمسئولیت باشیم. انتخابات فرصت بزرگی برای گفتوگوی با مردم و ارائه برنامهها بود که سعی کردیم از این فرصت بهره کافی را ببریم. تلاش کردیم با وجود تمامی محدودیت ها، تا حد توان مقدمات حضور افراد شایسته را در مجلس شورای اسلامی فراهم کنیم.
دوم. طی روزهای تبلیغات تلاش کردیم فعالیت انتخاباتی اخلاقمدارانه، معقول و برنامه محور داشته باشیم تا نشان دهیم با رقیب هراسی و تخریب در پی جذب آرا نیستیم و با برنامه و رعایت اخلاق به رقابت انتخابات پای میگذاریم.
سوم. طی این روزها تلاش کردیم سنگری از امید در جامعه باشیم. ایستادیم و جنگیدیم، نا امید و خسته نشدیم. اطمینان دارم در سالهای آینده به خاطر عدم اتخاذ رفتار منفعلانه و غیرمسئولانه در یک بازه مهم تاریخی، خودمان را سرزنش نخواهیم کرد!.
چهارم. ما خواهان بهبود و تغییر شرایط به نفع مردم هستیم، تشکیل مجلسی قوی از کارشناسانی که ضمن آگاهی و اِشراف بر حوزههای تخصصی گوناگون، نمایندگان راستین ملت باشند.
پنجم. ائتلاف های انتخاباتی یک فرآیند سیاسی، محاسبه گرایانه و مبتنی بر ملاحظات و مناسبات گروه های سیاسی است که با حداقلی از اشتراکات صورت می گیرد. لذا حضور در فهرست ائتلاف ها نه کاملا با رضایت تام و تمام و نه با شناخت و تایید صد درصدی همه اعضای فهرست صورت میگیرد، بلکه اتفاقی ناگزیر و توافقی بر سر حداقل هاست.
ششم. دغدغه ما از روز اول تشکیل مجلسی کارآمد، جوان، متخصص و ضد فساد بود. در این انتخابات هم موفقیت جوانان متخصص، پاکدست، خلاق و تحول طلب مهمترین هدف ما بود، در آینده نیز این هدف را پیگیری خواهیم کرد.
هفتم. ندای ایرانیان استراتژی «مجلس؛ حتی با یک مُدرس»، «مشارکت حداکثری، حتی با بُرد حداقلی» را در دستور کار قرار داد و بر این باور بودیم که حتی اگر امکان حضور یک نماینده واقعی ملت در مجلس وجود داشته باشد و مُدرسوار مطالبات مردم و منافعی ملی را دنبال کند، خرد سیاسی و حکمت تاریخی حُکم میکند از انتخابات دلسرد نشویم و تلاش کنیم.
هشتم. زمان آن رسیده است که جوانگرایی و تغییر نسل از مرحله شعار به عمل وارد شود. باید جوانان پاکدست، خوشفکر و متخصص وارد عرصه مدیریتی و تصمیم سازی کشور شوند و نیروهای بازنشسته نسل اول از عرصههای مدیریتی و تصمیم سازی کنار بروند. افرادی که دیگر هیچ طرح، برنامه، ایدهای برای بهبود وضعیت کشور ندارند. بخش عمدهای از بحرانهای فعلی جامعه ما به دلیل تفکر غیرعلمی، سنتی و توسعهنیافته نسل اول مدیرانی است که چهل سال است در رأس امور هستند. انتخابات مجلس میتوانست با عبور از چهرههای تکراری، خستهکننده و شعارزده و اعتماد به چهرههای جدید، تحصیلکرده، دارای برنامه، توسعهگرا و پرمحتوا فرصت مناسبی برای تغییر نسل باشد. هدفی که امیدواریم در آینده ای نزدیک محقق شود.
نهم. شایستگانی بودند که امکان حضور در رقابت انتخابات را پیدا نکردند. تلاش کنیم با اصلاح قانون انتخابات در دوره آینده شاهد شکلگیری فضای رقابتیتر و حضور تمامی سلایق سیاسی در انتخابات باشیم.
دهم. همچنان معتقدم «باهم بودنمان پیروزی است»، از فردای انتخابات با همدلی تلاش کنیم برای «برقراری عدالتِ حقیقی»، «شنیدن صحبتها و دغدغههای معترضین و حل مسائل آنها»، «کاهش فساد و بیعدالتی»، «تقویت سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی»، «حذف تعارض منافع»، «اصلاح ساختار اقتصادی رانتزا»، «تحقق پاسخگویی و شفافیت»، «اصلاح محدودیتهای رسانهها»، «حل بحران کارآمدی مدیران» و «رفع دغدغههای به حق معیشتی مردم»
🔻 در نهایت اینکه حضور در انتخابات برایم تجربیات زیادی به همراه آورد. فارغ از هر نتیجه که تا ساعاتی دیگر مشخص می شود، در هر جایگاهی که باشم خود را موظف به پیگیری مباحثی که در تبلیغات انتخاباتی مطرح کردم می دانم. در عین حال سپاسگزار همه دوستانی هستم که این مدت خالصانه و بی هیچ چشمداشتی کمک کردند صدایم به جامعه برسد. این دوستان همگی سرمایه ای گرانبها هستند که ارزششان با هیچ موفقیت انتخاباتی قابل قیاس نیست.
به امید روزهایی خوب برای ایران عزیز
محمدحسین شیخمحمدی نامزد انتخابات از حوزه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس